Mezinárodní postavení Československa v období tzv. normalizace (vtahy s USA a Velkou Británií) - Dýcková, Eva (2012)
Tato diplomová práce podává obraz mezinárodního postavení Československa v období mezi roky 1969 -- 1989, konkrétně je to ilustrováno na vztazích s USA a Velkou Británií. Po charakteristice daného období a československé zahraniční politiky se práce věnuje klíčovým událostem, které ovlivnily vzájemné vztahy s danými státy v době normalizace. Dále je zpracováno téma kauzy československého měnového zlata. Na závěr se práce zabývá analýzou obrazu Československa v médiích USA a Velké Británie během sledovaného období.