Mezinárodní postavení Československa v období tzv. normalizace (vtahy s USA a Velkou Británií) - Dýcková, Eva; Veselý, Zdeněk, 1950-; Krines, Vlastimil, 1928-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Tato diplomová práce podává obraz mezinárodního postavení Československa v období mezi roky 1969 -- 1989, konkrétně je to ilustrováno na vztazích s USA a Velkou Británií. Po charakteristice daného období a československé zahraniční politiky se práce věnuje klíčovým událostem, které ovlivnily vzájemné vztahy s danými státy v době normalizace. Dále je zpracováno téma kauzy československého měnového zlata. Na závěr se práce zabývá analýzou obrazu Československa v médiích USA a Velké Británie během sledovaného období.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses