Dokumentace k převodním cenám - Aubrechtová, Kamila (2013)
Tato diplomová práce je věnována problematice převodních cen, jejich aktuální právní úpravě a metodám jejich stanovení, s důrazem na tvorbu dokumentace k transferovým cenám. Význam zpracování dokumentace vyplývá zejména z potřeby prokázat, že ceny sjednané v transakcích mezi spojenými osobami se neliší od cen sjednaných mezi osobami nezávislými. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. První kapitola teoretické části se zabývá vymezením pojmu převodních cen. V kapitole druhé je popsána současná legislativní úprava převodních cen, jednak z pohledu mezinárodní regulace, ale také z hlediska požadavků v České republice. Následují kapitoly věnované vymezení principu tržního odstupu a jednotlivým metodám, které lze při tvorbě převodních cen využít. Dále je popsán význam a způsob tvorby dokumentace k převodním cenám. Praktická část se zabývá tvorbou dokumentace k převodním cenám s aplikací do konkrétního podniku s cílem ověřit dodržení principu tržního odstupu.