Analýza investičních pobídek v Ruské federaci - Tridnevka, Oleg (2011)
Tato práce je věnována vymezení systému investičních pobídek v Ruské federaci. Cílem této práce je provést objektivní popis a analýzu stávajícího systému investičních pobídek na federální a regionální úrovni. Účinnost investičních pobídek je posouzena z pohledu investičního klimatu v Ruské federaci. Úvodní část práce je věnována vymezení investičního klimatu v Rusku z pohledu současného hospodářského vývoje a přílivu zahraničních investic. Závěrečná část hodnotí efekt pobídkového systému z hlediska jeho vlivu na vývoj regionálního HDP a přílivu investic na příkladě Lipecké oblasti.