Hodnocení vlivu znečištění ovzduší na cenu bydlení v Praze - Kaloč, Jiří; Melichar, Jan, 1975-; Kaprová, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Tato práce se zabývá problémem ekonomického oceňování environmentálních statků. Konkrétně využitím metody hedonické ceny pro odhad ochoty platit za určitou míru znečištění ovzduší. V teoretické části se práce zabývá dopadem znečištění ovzduší na životní prostředí a lidské zdraví. Dále pak metodami, za pomoci kterých je možné vyjádřit hodnotu tohoto znečištění v peněžních jednotkách. Hlavním cílem práce je však aplikovat metodu hedonické ceny na území Prahy, aby bylo možné určit, jak si pražené cení kvality ovzduší. A tímto dát podklady pro rozhodování veřejných činitelů o nakládání se znečištěním ovzduší.
Vedoucí práce: Jan Melichar
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses