Sarbanes Oxley Act - Těšínský, Josef; Dvořáček, Jiří, 1947-; Tondlová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Diplomová práce se zabývá problematikou podvodného jednání ve společnostech , zákonem Sarbanes-Oxley z roku 2002 a problematikou vnitřních kontrolních systémů a corporate governance, které se zákonem Sarbanes-Oxley úzce souvisí. Cílem mé diplomové práce je upozornit na závažnost problematiky podvodného jednání v podnikatelské sféře a vytvořit ucelený přehled o požadavcích kladených na společnosti, které musí či chtějí dosáhnout shody se zákonem Sarbanes-Oxley. Úvod práce je věnován teorii podvodného jednání, která je poté demonstrována na příkladech účetních skandálů společností Enron, Worldcom a Arthuhr Andersen. Největší škody byly způsobené podvodným finančním vykazováním. Reakcí na tyto podvody je zákon Sarbanes-Oxley, který přinesl řadu zásadních změn do oblasti finančního výkaznictví, vnitřní kontroly, corporate governance a v neposlední řadě do oblasti auditu.
Vedoucí práce: Jiří Dvořáček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses