Analýza ekonomických a environmentálních efektů kompaktace pracích prášků - Gregorová, Martina; Vojáček, Ondřej, 1980-; Slavíková, Lenka, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Předložená diplomová práce se zabývá vlivem kompaktace pracích prostředků na životní prostředí. V teoretické části jsou popsány negativní vlivy užívání pracích prostředků a zahraniční iniciativy, díky kterým došlo ke snížení environmentální zátěže. V analytické části je pomocí dotazníkového šetření vyhodnocena informační kampaň zaměřená na změny spotřebitelského chování a dávkování. Snížení spotřeby bylo podmínkou omezení negativních vlivů užívání pracích prostředků. Tržní data odrážející reálný vývoj spotřeby jsou porovnána s očekávaným poklesem. Z výsledků dotazníkového šetření a analýzy tržních dat vyplývá, že změny v chování spotřebitelů byly nedostatečné, a proto byl projekt kompaktace vyhodnocen jako neúspěšný.
Vedoucí práce: Ondřej Vojáček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses