Globální terorismus z pohledu konstruktivismu - Fajmonová, Veronika; Eichler, Jan, 1952-; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Tato diplomová práce pojednává o fenoménu terorismu po událostech 11. září 2001, kdy se terorismus stává jednou z největších bezpečnostních hrozeb 21. století. Zabývá se otázkou vnímání hrozby terorismu, konkrétně zda odpovídá realitě a čím vším je ovlivněno, popř. konstruováno. Dále je zaměřena na "válku proti terorismu" jako reakci, kterou tyto teroristické útoky vyvolaly, a která se stala mantrou amerického národa. V diplomové práci je zjišťováno, zda tato reakce byla adekvátní vzhledem k závažnosti teroristických činů 11. září, efektivní v naplňování svých cílů a legitimní z hlediska hodnot západní společnosti.
Vedoucí práce: Jan Eichler
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses