Trh práce a diskriminace, generové mzdové rozdíly - Turková, Eva; Macáková, Libuše, 1955-; Nečadová, Marta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práce se zabývá zkoumáním genderových rozdílů na trhu práce. Cílem práce je zjistit, zda odlišné postavení žen a mužů je způsobeno diskriminačním chováním. Teoretická část práce se věnuje základním pojmům, ekonomickým teoriím a legislativním opatřením genderové diskriminace. Praktická část se zabývá analýzou odlišné zaměstnanosti žen a mužů na trhu práce. Dále se zaměřuje na mzdové rozdíly mezi muži a ženami na národní úrovni a na úrovni EU. Samostatná kapitola je věnována analýze faktorů mzdových rozdílů. Poslední kapitola se zaměřuje na ženy na manažerských a politických funkcích.
Vedoucí práce: Libuše Macáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses