Stát a soukromý sektor podpora inovací a ochrana práv duševního vlastnictví - Müller, David, 1979-; Hnilica, Jiří, 1976-; Martina, Jakl; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cílem předkládané diplomové práce je prozkoumat, analyzovat a rozebrat roli a význam ekosystému inovačních politik, roli pobídek na obecné úrovni a zvláště význam práv duševního vlastnictví (IPR). Práce obsahuje dvě klíčové části. Nejprve rozebírá význam inovací, ospravedlnění systému pobídek a účel ochrany IPR jako hlavního nástroje vyrovnání tržních selhání, která poškozují inovační proces pro společnosti, a to zvláště pro malé a střední podniky. Následně jsou provedeny případové studie České republiky, Finska, Německa, Spojených států, Číny a Indie. Rozdílná povaha těchto zemí umožňuje pokrýt reprezentativní soubor opatření a pobídek, které se používají v odlišných systémech řízení inovační politiky. Celkové závěry pak budou srovnány se systémem v České republice za účelem zvážení možných potenciálních úprav v budoucnu.
Vedoucí práce: Jiří Hnilica
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses