Podpora lokálních dodavatelů ze strany retailových řetězců v ČR - Stara, Jiří; Průša, Přemysl, 1980-; Pražáková, Emílie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Práce vznikla na základě zadání společnosti Tesco Stores ČR a věnuje se otázce, zda podpora lokálních dodavatelů představuje pro maloobchodníky na českém trhu konkurenční výhodu. Nejvíce prostoru dostává kategorie čerstvých potravin, u které má podle provedených výzkumů podpora místní produkce největší smysl. Práce také zkoumá vztah kvality potravin a jejich původu a související očekávání spotřebitelů. Praktická část nabízí 2 vlastní výzkumy. Jeden z nich zkoumá použití marketingových nástrojů používaných retailery na českém trhu na podporu lokálních dodavatelů. V rámci druhého výzkumu oslovení čeští výrobci potravin hodnotí spolupráci s maloobchodníky působícími na tuzemském trhu. Kromě vlastních výzkumů obsahuje práce výstupy zkoumání provedených oborovými institucemi a četné ilustrace způsobů podpory lokálních dodavatelů zejména na příkladu Tesco.
Vedoucí práce: Přemysl Průša
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses