Ocenění společnosti Sokolovská uhelná, právní nástupce, a.s. - Dobrovický, Martin (2012)
Cieľom tejto diplomovej práce je odhadnutie objektivizovanej hodnoty spoločnosti Sokolovská uhelná, právní nástupce, a.s. k dátumu ocenenia 31.12.2011. Práca začína úvodom a predstavením základných informácií o spoločnosti. Strategická analýza, ktorá je kľúčovou časťou, sa zaoberá analýzou sektorov, v ktorých sa spoločnosť pohybuje, určením relevantných trhov, identifikáciou pozície spoločnosti na trhu, predikciou cien komodít a na záver stanovením predikcie tržieb. V časti finančná analýza je posúdené komplexné finančné zdravie spoločnosti. Časť generátory hodnoty a finančný plán sa zaoberá predikciou finančných výkazov. Na týchto základoch je určená hodnota spoločnosti pomocou metódy diskontovaných voľných peňažných tokov.