Ocenění společnosti Sokolovská uhelná, právní nástupce, a.s. - Dobrovický, Martin; Kislingerová, Eva, 1950-; Štamfestová, Petra, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cieľom tejto diplomovej práce je odhadnutie objektivizovanej hodnoty spoločnosti Sokolovská uhelná, právní nástupce, a.s. k dátumu ocenenia 31.12.2011. Práca začína úvodom a predstavením základných informácií o spoločnosti. Strategická analýza, ktorá je kľúčovou časťou, sa zaoberá analýzou sektorov, v ktorých sa spoločnosť pohybuje, určením relevantných trhov, identifikáciou pozície spoločnosti na trhu, predikciou cien komodít a na záver stanovením predikcie tržieb. V časti finančná analýza je posúdené komplexné finančné zdravie spoločnosti. Časť generátory hodnoty a finančný plán sa zaoberá predikciou finančných výkazov. Na týchto základoch je určená hodnota spoločnosti pomocou metódy diskontovaných voľných peňažných tokov.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses