Ocenenie fotovoltaickej elektrárne - Hrubjáková, Martina; Krause, Josef, 1978-; Scholleová, Hana, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cieľom tejto diplomovej práce je stanovenie hodnoty podniku, ktorého účelom existencie je výstavba a prevádzka fotovoltaickej elektrárne, ku dňu 31.12.2011 za účelom jeho potenciálneho predaja. Práca pozostáva z teoretickej časti, ktorej obsahom je vymedzenie základných pojmov a postupov oceňovania, a z praktickej časti, ktorá je aplikáciou získaných teoretických poznatkov na konkrétny podnik. Stručné predstavenie oceňovanej spoločnosti je nasledované strategickou analýzou, ktorá vyhodnocuje najvýznamnejšie príleţitosti a hrozby pre podnik v budúcnosti. Spolu so zhodnotením dosiahnutých výsledkov spoločnosti v minulosti predstavuje odrazový bod pre zostavenie finančného plánu. V závere práce sa nachádza samotné ocenenie podniku v dvoch variantách, a to za predpokladu likvidácie podniku po uplynutí určitej doby a za predpokladu jeho pokračujúcej činnosti. Výrok o hodnote podniku dopĺňa zhodnotenie projektu z pohľadu investora.
Vedoucí práce: Josef Krause
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses