Testy prováděné v auditu - Šellenberková, Ilona (2012)
Cílem diplomové práce "Testy prováděné v auditu" je ověření účetní závěrky prvoročními asistenty. Teoretická část objasňuje základní pojmy auditorské profese, vymezuje osoby oprávněné provádět auditorskou činnost, jejich práva a povinnosti. Rovněž rozebírá jednotlivé fáze auditu, charakterizuje auditorské postupy, analyzuje auditorské riziko, materialitu, testy věcné správnosti. Praktická část je zaměřena na popis vybraných auditorských postupů testované části účetní závěrky (dlouhodobý majetek, pohledávky, zaměstnanci, peníze).