Německá zahraniční politika vůči Rusku v období vlád G.Schroedera a A.Merkelové - Tojflová, Marie; Šauer, Jaroslav, 1929-; Matějka, Zdeněk, 1935 září 19.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Tato práce se věnuje německé zahraniční politice vůči Rusku v období vlád G. Schroedera a A. Merkelové, která je rozebrána na pozadí vybraných dimenzí. Jedním z cílů této práce je podat analýzu německo-ruských vztahů v oblasti mezinárodně-politické, bezpečnostní, ekonomické a energetické po roce 1998 do současnosti. Druhým z cílů je porovnat zahraničně-politické přístupy obou kancléřů a určit, zda byla zachována určitá kontinuita v zahraniční politice vůči Rusku, nebo zda došlo k její proměně a v jakých oblastech.
Vedoucí práce: Jaroslav Šauer
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses