Odhad hodnoty spoločnosti Automotive lighting, s.r.o - Bogyová, Zuzana (2012)
Diplomová práca sa zaoberá ocenením spoločnosti z automotive sektoru Automotive lighting, s.r.o, pre potreby managementu. Ocenenie je vykonané ku dňu 15.10. 2012. Základom pre ocenenie je vypracovanie strategickej a finančnej analýzy. Zistenia z analýz budú zohľadnené pri zostavení finančného plánu, z ktorého bude vychádzať samotné ocenenie. Dôraz je kladený na ocenenie prostredníctvom diskontovaného cashflow pre vlastníkov a veriteľov FCFF a ocenenie podľa hodnoty ukazovateľa EVA. Výnosové metódy sú porovnané s účtovnou hodnotou podniku.