Řízení rizik exportního financování - Pavlatovská, Lucie (2012)
Cílem diplomové práce je navrhnout a následně vyhodnotit optimální zajištění politických a kreditních rizik spojených s vývozem zdravotnického zařízení do zemí mimo Evropskou Unii včetně analýzy možností vhodného profinancování jednotlivých obchodních kontraktů a to jak z hlediska krátkodobého tak i dlouhodobého. Varianty řešení se opírají o všeobecně známé přístupy státních organizací, jež se danou problematikou zabývají a o komerční řešení, které nabízí společnost London Market a.s. ve spolupráci s londýnským pojistným trhem. Výstupem je srovnání variant řešení a vyhodnocení optimálního řešení dle stanovených kritérií českého exportéra.