Řízení rizik exportního financování - Pavlatovská, Lucie; Hnilica, Jiří, 1976-; Karel, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cílem diplomové práce je navrhnout a následně vyhodnotit optimální zajištění politických a kreditních rizik spojených s vývozem zdravotnického zařízení do zemí mimo Evropskou Unii včetně analýzy možností vhodného profinancování jednotlivých obchodních kontraktů a to jak z hlediska krátkodobého tak i dlouhodobého. Varianty řešení se opírají o všeobecně známé přístupy státních organizací, jež se danou problematikou zabývají a o komerční řešení, které nabízí společnost London Market a.s. ve spolupráci s londýnským pojistným trhem. Výstupem je srovnání variant řešení a vyhodnocení optimálního řešení dle stanovených kritérií českého exportéra.
Vedoucí práce: Jiří Hnilica
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses