Fúze a akvizice- role due diligence - Urban, Ondřej (2012)
Cílem této práce je vytvoření určitého základního přehledu, který popisuje hlavní činnosti procesu M&A a oblasti, na které by se měl prodávající při due diligence zaměřit, nebo na druhou stranu, co může kupující od due diligence očekávat. Práce vymezuje roli a význam due diligence pro úspěšné zakončení procesu nákupu a prodeje společnosti. Popisuje metodu due diligence nejen jako nástroj k odhalení nesrovnalostí u cílové společnosti, ale také se zabývá možnostmi využití due diligence ke tvorbě integračního plánu.