Oceňování podniku metodou diskontovaných peněžních toků - Budilová, Veronika (2012)
Cílem mé diplomové práce je odhad tržní hodnoty vlastního kapitálu spediční a logistické společnosti Rhenus Freight Logistics, s.r.o. k datu 30.11.2012. Pro výpočet jsem použila výnosovou metodu diskontovaných peněžních toků (DCF). Práce je rozdělena do dvou částí, teoretické a praktické. V teoretické části popisuji postup výpočtu dle zvolené metody, v praktické části aplikuji tento postup na oceňovaný podnik. Součástí praktické části jsou strategická a finanční analýza, prognóza generátorů hodnoty, finanční plán a výsledné ocenění pomocí zvolené metody.