Oceňování podniku metodou diskontovaných peněžních toků - Budilová, Veronika; Kislingerová, Eva, 1950-; Čámská, Dagmar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cílem mé diplomové práce je odhad tržní hodnoty vlastního kapitálu spediční a logistické společnosti Rhenus Freight Logistics, s.r.o. k datu 30.11.2012. Pro výpočet jsem použila výnosovou metodu diskontovaných peněžních toků (DCF). Práce je rozdělena do dvou částí, teoretické a praktické. V teoretické části popisuji postup výpočtu dle zvolené metody, v praktické části aplikuji tento postup na oceňovaný podnik. Součástí praktické části jsou strategická a finanční analýza, prognóza generátorů hodnoty, finanční plán a výsledné ocenění pomocí zvolené metody.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses