Ocenenie spoločnosti DUDÁK - Měšťanský pivovar Strakonice, a. s. - Kováč, Peter (2012)
KOVÁČ, Peter: Ocenenie spoločnosti DUDÁK -- Měšťanský pivovar Strakonice, a. s. [Diplomová práca] / Peter Kováč. -- Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví; Katedra financí a oceňování podniku. -- Vedúci práce: Ing. Pavel Svačina, Ph.D. -- Stupeň odbornej kvalifikácie: Inžinier. -- Praha : FFÚ VŠE, 2013. 100 s. Diplomová práca sa zaoberá ocenením podniku DUDÁK -- Měšťanský pivovar Strakonice, a. s. Jej cieľom je stanoviť trhovú hodnotu podniku k 1. 1. 2011. Podnik je špecifický tým, že sa jedná o posledný pivovar vo vlastníctve mesta na území ČR. Účel práce spočíva v zistení hodnoty pre vlastníkov a veriteľov, ktorá môže nadobudnúť pri prípadnom predaji pre predávajúceho informatívny charakter. Ocenenie je nezávisle prevedené pomocou metódy DCF Entity, metódou zrovnateľných podnikov a metódou účtovnej hodnoty. Práca sa člení do siedmych kapitol, ktoré na seba vzájomne nadväzujú a vyúsťujú do stanovenia výslednej hodnoty podniku. Autor využíva informačné a štatistické databázy, ktoré prispievajú k vyššej dôveryhodnosti celého ocenenia.