Ocenenie spoločnosti VUIS - CESTY spol. s r.o. - Lipinská, Jana (2012)
Diplomová práca predstavuje ocenenie spoločnosti pôsobiacej v oblasti aplikovaného výskumu, diagnostiky, certifikácie a skúšania cestných stavebných materiálov. Cieľom ocenenia je odhad tržnej hodnoty podniku, a to pomocou Metódy diskontovaných peňažných tokov typu entity a Metódy odvetvových multiplikátorov. Súčasťou práce je strategická a finančná analýza, rozdelenie majetku na prevádzkovo potrebný a nepotrebný, generátory hodnoty a finančný plán spoločnosti. Celá práca je doplnená o prehľadné tabuľky.