Ocenění podniku PETARDA PRODUCTION a. s. - Branná, Dorota (2012)
Práce je zaměřená na ocenění produkční agentury PETARDA PRODUCTION a. s. Hlavním cílem diplomové práce je nalezení objektivizované hodnoty oceňovaného podniku. K ocenění jsou použity tři oceňovací metody. Společnost je oceněná výnosovou metodou DCF equity, likvidační hodnotou a na závěr je pro srovnání uvedena také účetní hodnota. Samotnému ocenění předchází strategická analýza, finanční analýza, analýza generátorů hodnoty a sestavení finančního plánu.