Od emigrace k imigraci Měnící se tvář Jižní Koreje - Humplíková, Kateřina (2012)
Práce se věnuje problematice migračních toků Jižní Koreje na pozadí jihokorejského ekonomického boomu. Autorka postihuje vztahy mezi ekonomickým rozvojem a charakterem mezinárodní migrace v Jižní Koreji. V práci představuje příčiny a důsledky ekonomického rozvoje, včetně společenských a demografických aspektů, stejně jako vývoj mezinárodních migračních toků. Nejdříve představuje vývoj a charakter emigrace z Jižní Koreje a poté postihuje imigraci, včetně jihokorejské imigrační a integrační politiky. Práce se snaží definovat vazbu mezinárodních migračních toků na ekonomický rozvoj a srovnat případ Jižní Koreje se závěry existujících teorií mezinárodní migrace.