Kolektivizace na Vlašimsku Aplikace zemědělské politiky v letech 1945-1959 - Novák, Josef; Doležalová, Antonie, 1966-; Šlajs, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Cílem této diplomové práce je analýza dopadů zemědělské politiky, uplatňované v Československu, na strukturu využívání zemědělského půdního a hospodářského fondu od roku 1945 až do roku 1959, s důrazem zejména na vybrané území Vlašimska. Pozornost je věnována především důsledkům celostátní zemědělské politiky na zemědělství. Práce také poukazuje na vliv KSČ, okolnosti vedoucí k jejímu nástupu k moci, vysvětluje konkrétní kroky a jejich dopady. Do tohoto politického rámce je zasazeno Vlašimsko tehdejší doby, zemědělská i hospodářská situace v daném regionu. Místní poměry jsou zřetelně ilustrovány i několika zpracovanými případovými studiemi, z nichž zejména první velmi jasně ukazuje kompletní průběh a proměny dopadů zemědělské politiky na Vlašimsku již od roku 1945.
Vedoucí práce: Antonie Doležalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses