Finanční analýza firmy Pražské silniční a vodohospodářské stavby, a. s. a porovnání s konkurenty - Andert, Jakub; Staňková, Anna, 1951-; Balek, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato diplomová práce je zaměřena na finanční analýzu firmy Pražské silniční a vodohospodářské stavby, a.s. a porovnání se čtyřmi vybranými konkurenčními firmami. Finanční analýza je provedena za období let 2007 až 2011 a porovnává tak situaci před hospodářskou krizí a během krize v odvětví inženýrského stavitelství. Diplomová práce je rozdělena do několika částí. První je zaměřena na teoretickou část finanční analýzy, v další je rozebráno odvětví inženýrských staveb před a během hospodářské krize, dále jsou charakterizovány srovnávané společnosti. Následuje vlastní finanční analýza provedená na všech porovnávaných firmách, skládající se především z analýzy rentability, likvidity, aktivity a zadluženosti, doplněná o bankrotní a bonitní modely. Na závěr jsou shrnuty všechny dosažené výsledky.
Vedoucí práce: Anna Staňková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses