Analýza financování zdravotnictví v Pardubickém kraji. - Kuglerová, Kateřina; Peková, Jitka, 1946-; Vondráček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
V současné době dochází ve zdravotnictví v prosazování významných změn. Ve své diplomové práci se snažím zjistit, jak probíhá financování zdravotnických zařízení, resp. nemocnic, v České republice, zejména pak v Pardubickém kraji. Práce ukazuje jak hospodaří jednotlivé nemocnice kraje a s jakými problémy se potýkají. Pro splnění stanoveného cíle je využívána nejnovější odborná literatura, legislativa a účetní výkazy nemocnic. Hlavním přínosem práce je kompletní analýza pěti nemocnic akutní péče v Pardubickém kraji, jelikož doposud nevznikl dokument, který by takto souhrnně hodnotil hospodářskou situaci nemocniční péče v tomto kraji. Na základě zjištěných skutečností je pak v závěrečné části diplomové práce zhodnocen skutečný stav hospodaření pěti nemocnic akutní péče. Jsou nastíněny zásadní problémy nemocnic a nejich možné řešení.
Vedoucí práce: Jitka Peková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses