Historické aspekty ochrany životního prostředí vs. přístup současné environmentální regulace, aneb lze se poučit z minulosti? - Koubek, Václav; Slavík, Jan, 1978-; Urbanová, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Tato práce se snaží ukázat některé historické aspekty environmentální regulace lesů jako teoreticky vhodnější oproti současným. Poté je propojuje s poznatky Free Market Environmentalismu a dochází k obecné formulaci ohodnocení tohoto přístupu. Cílem práce je nastínit využití funkčních historických aspektů do dnešní environmentální regulace. Práce potvrdila hypotézu, že existují historické aspekty aplikovatelné do současného právního rámce environmentální regulace lesů. V souladu s principy FME a výsledky case -- studies ukázala aplikace historických aspektů regulace reálná doporučení soukromoprávního charakteru do českého lesnického prostředí. Zároveň vyplynula potřeba dalšího výzkumu zahrnujícího mj. komplexní analýzu dopadů dílčí inkorporace precedentního systému do českého justičního řádu.
Vedoucí práce: Jan Slavík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses