Analýza vývoje devizových rezerv Ruské federace v letech 2004 až 2012 - Vlazneva, Anna (2013)
Tato bakalářská práce je zaměřena na analýzu vývoje devizových rezerv ruské Centrální banky v letech 2004 -- 2012. V první části jsou vysvětleny nejdůležitější teoretické pojmy, jejichž znalost je nezbytná k pochopení tématu, a jsou popsány teoretické přístupy k určení minimální nebo optimální výše devizových rezerv. Další část je věnována ruské Centrální bance, jí používaným nástrojům a zvláštnímu režimu akumulace devizových rezerv, spojenému s postavením Ruska jako jednoho z největších světových exportérů. Poslední část se zabývá analýzou devizových rezerv Ruska v letech 2004 -- 2012 z různých úhlů pohledu a je ukončena výpočtem minimální požadované výše rezerv dle ukazatelů, popsaných v teoretické části práce.