Pracovní spokojenost zaměstnanců veřejné správy - Venglařová, Simona; Vláčil, Jan, 1943-; Tomíčková, Zdeňka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Pracovní spokojenost je nedílnou složkou celkové efektivity každé organizace a jedině pokud budou zaměstnanci spokojení, tak mohou podávat dobré pracovní výkony a poté může prosperovat a dobře fungovat i celá organizace. Cílem diplomové práce je zjištění pracovní spokojenosti zaměstnanců veřejného sektoru. Zkoumaným vzorkem budou vybraní pracovníci Úřadu městské části Praha 1 a Úřadu městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz. V teoretické části se budu věnovat vymezení základních pojmů pro lepší pochopení problematiky a vysvětlení vlivů jednotlivých faktorů, které pracovní spokojenost ovlivňují. Vedle pracovní spokojenosti se zaměřím také na motivaci a na jednotlivé motivační teorie. Analytická část bude věnována průzkumu pracovní spokojenosti ve vybraných orgánech veřejné správy. Průzkum bude proveden formou dotazníkového šetření. Součástí bude vyhodnocení průzkumu a návrh opatření, jak pracovní spokojenost v případě potřeby zlepšit a přispět tím, k celkovému zlepšení chodu úřadů. Další částí bude zároveň komparace spokojenosti pracovníků úřadů.
Vedoucí práce: Jan Vláčil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses