Hodnocení efektivnosti místního poplatku za psa v Praze a Středočeském kraji - Soukupová, Sandra; Slavík, Jan, 1978-; Vejchodská, Eliška, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Místní poplatek za psa je součástí daňového systému České republiky již mnoho desetiletí. Neexistují však prakticky žádné studie, které by se zabývaly otázkou, zda je výběr tohoto poplatku efektivní a účinný. Odpověď na tuto otázku je ovšem velmi zajímává a přináší závěry, které by neměly být opomíjeny. Argumenty zastávající názor zachování místního poplatku lze na základě empirického výzkumu minimálně oslabit, když ne přímo vyvrátit. Náklady na výběr tohoto poplatku jsou několikanásobně vyšší než náklady na výběr jiných daní v daňovém systému ČR. Význam místního poplatku za psa na příjmech obcí je prakticky nulový. Většinou nedosahuje ani 1 %. Vyvstává proto otázka, zda je vůbec nutné tento poplatek vybírat.
Vedoucí práce: Jan Slavík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses