Praxe product placementu v české tvorbě - Andrle, Štěpán (2012)
Diplomová práce se zabývá fungováním product placementu v české televizní a filmové tvorbě. V teoretické části je popsána jeho role v marketingové komunikaci, jeho vlastnosti a specifika. Zároveň jsou zde jeho vlastnosti a ztvárnění znázorněny na konkrétních příkladech. Praktická část pojednává o současné praxi v ČR. Zkoumá postoje a zkušenosti odborníků na implementaci product placementu a produkci filmových a televizních děl. Pojednává o postupu implementace product placementu. Popisuje také, jak by správný product placement měl vypadat, což je následně ilustrováno na konkrétních příkladech.