Obnovitelné zdroje energie a jejich dopad na regionální a municipální rozvoj v České republice - Sládeček, Dušan; Damborský, Milan, 1980-; Janković, Vukica; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Tato diplomová práce zkoumá pomocí standardních nástrojů regionální a statistické analýzy dopady větrných a fotovoltaických elektráren na regionální rozvoj. V teoretické části je kladen důraz na makroekonomický pohled týkající se podpory obnovitelných zdrojů energie. Důsledky pro českou ekonomiku lze hodnotit jako výrazně negativní. Praktická část obsahuje případové studie a je zaměřena přímo na konkrétní obce. Výsledkem je zjištění, že výstavba větrných a fotovoltaických elektráren nemá negativní dopad na rozvoj obcí, v případě menších obcí lze dokonce hovořit o ekonomickém přínosu.
Vedoucí práce: Milan Damborský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses