Analýza finančních a nefinančních faktorů úspěšnosti podniku - Mayer, David; Neumaierová, Inka, 1960-; Beran, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Tato diplomová práce je zaměřena na analýzu finančních a nefinančních faktorů úspěšnosti podniku. Konkrétně práce pojednává o telekomunikačním trhu v České Republice a srovnání těchto faktorů bude zaměřeno na společnost Telefónica Czech Republic. Na jedné straně jsou představeny příčinné souvislosti a základní kauzální vztah vybraných finančních ukazatelů, které vycházejí z tradiční finanční analýzy. Na druhé straně jsou vymezeny základní nefinanční ukazatele, které jsou opět zasazeny do souvislostí. Jako reprezentativní ukazatele jsou vybrány index zákaznické spokojenosti, míra odchodu nebo průměrná útrata zákazníků. Všechny tyto ukazatele jsou v rámci telekomunikačních společností velmi důležité a poskytují informace o úspěších či neúspěších podniku. V závěru práce jsou hledány závislosti napříč finančními a nefinančními ukazateli a jejich možné souvislosti.
Vedoucí práce: Inka Neumaierová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses