Ocenění firmy Pietro Filipi, s.r.o. - Marešová, Markéta; Scholleová, Hana, 1964-; Habrnal, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cílem této diplomové práce je stanovit hodnotu českého oděvního podniku Pietro Filipi s.r.o. k datu ocenění 30. 11. 2012 s využitím výnosové metody DCF entity. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část obsahuje základní pojmy teorie oceňování podniku, základní výpočty, metody a postupy nutné pro stanovení hodnoty společnosti. Druhá část práce je zaměřena aplikaci teoretických postupů na podmínky společnosti. Obsahuje představení oceňovaného podniku, strategickou analýzu vyjadřující postavení podniku na trhu a vyhodnocení jeho konkurenceschopnosti a finanční analýzu zhodnocující dosavadní finanční situaci společnosti. Výsledky těchto analýz slouží k prognóze generátorů hodnoty, které jsou hlavními determinanty pro oceňování podniku. Po sestavení finančního plánu je společnost oceněna zvolenou metodou.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses