ANALÝZA TRHU PRÁCE REGIONU PLZEŇ V ČASOVÉM OBDOBÍ 2001 - 2011 A JEHO OČEKÁVANÝ VÝVOJ - Hemzáček, Ondřej; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Szabová, Lucia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Diplomová práce pojednává o vývoji trhu práce v regionu Plzeň v období 2001 -- 2011. Cílem práce je poznat jaké faktory a jakou měrou ovlivňují zaměstnanost a nezaměstnanost na trhu práce v regionu Plzeň. Autor analyzuje časové řady o obyvatelstvu, zaměstnanosti a nezaměstnanosti v regionu Plzeň z portálů ČSÚ, MPSV. Diplomová práce obsahuje odhad vývoje nabídkové strany trhu práce vycházející z demografické prognózy a zohledňující dopady důchodové reformy. Výzkumu je podroben i očekávaný vývoj poptávkové strany trhu práce, na níž lze předvídat změny v požadavcích zaměstnavatelů na kvalifikační potřeby. Analytická zkoumání jsou v diplomové práci doplněna dotazníkovými šetřeními, jimž jsou podrobeni nezaměstnaní. Pomocí dedukce ze získaných informací z výše uvedených zdrojů dat je stanoven očekávaný vývoj trhu práce v regionu Plzeň a i jeho problémy, které nejsou dostatečně řešeny.
Vedoucí práce: Magdalena Kotýnková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses