ÚLOHA EVROPSKÝCH FONDŮ PŘI ŘEŠENÍ NEZAMĚSTNANOSTI NA ČESKOLIPSKU V LETECH 2007 - 2011 - Chromáčková, Klára; Durdisová, Jaroslava, 1945-; Szabová, Lucia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Práce se zabývá nezaměstnaností v okrese Českolipsko během období 2007 -- 2011. V průběhu tohoto časového rozpětí došlo v okrese k masivnímu propouštění z firem hlavních zaměstnavatelů na Českolipsku. Velký počet propuštěných osob v době hospodářské krize, kdy se snižoval počet volných pracovních míst, znamenal pro okres výrazný nárůst míry nezaměstnanosti. Z tohoto důvodu se Úřad práce v České Lípě rozhodl využít prostředky z Evropského sociálního fondu a realizovat projekty "Restart pro Českolipsko" a "Restart znamená novou šanci". Práce se věnuje vlivu těchto projektů na nezaměstnanost v okrese, kvantifikuje náklady projektů Restart, jejich vlivu na zaměstnanost a její strukturu. Kromě toho je úkolem práce zjistit, zda realizace projektů Restart měla vliv na předčasné odchody do starobního důchodu a vývoj mzdových podmínek v regionu.
Vedoucí práce: Jaroslava Durdisová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses