Ocenenie skupiny AAA Auto Group N.V. - Tatár, Dávid; Kislingerová, Eva, 1950-; Synek, Miloslav, 1935-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cieľom diplomovej práce bolo stanoviť hodnotu skupiny autobazárov AAA Auto Group N. V. operujúcich na českom, slovenskom a ruskom trhu a analyzovať či je schopná dosahovať rast hodnoty pre akcionárov v budúcnosti. Práca ma podobu znaleckého posudku so všetkými jeho náležitosťami. Definuje účel, predmet a deň, ku ktorému sa hodnota stanovuje, prehľad metód a druhov ocenenia, strategickú (makro a mikro okolie) a finančnú analýzu skupiny na jej najväčších trhoch. Na základe prognóz bol vytvorený finančný plán a jeho stručná finančná analýza. Stanovenie hodnoty bolo realizované prostredníctvom výnosových metód FCFF, FCFE, DEVA, ktoré boli k porovnaniu doplnené o metódu tržnej kapitalizácie. Výsledná hodnota skupiny AAA Auto Group N. V. k 7.12.2012 bola stanovená podľa metódy FCFE a porovnaná s metódou tržnej kapitalizácie, ktorú stanovuje sám trh.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses