Realizace controllingového systému - Kováčik, Matej (2012)
Diplomová práce popisuje implementaci controllingového informačního systému v konkrétním podniku. V teoretické části se pojednává o terii controllingu, popisuje pozici controllera v podniku, jeho vztah k managementu, cíle a funkce controllingu. V praktické části je představen podnik, jeho organizační struktura, controllingové oddělení a jeho začlenění do organizační funkce s popisem funkcí a činností. Nosnou částí práce je popis implementace controllingového informačního systému do podniku včetně komentářů a doporučení.