Ocenění pivovaru - Jandík, Jan (2012)
Cílem předkládané diplomové práce je odhad tržní hodnoty vlastního kapitálu společnosti PIVOVAR SVIJANY, a.s. k datu 31.12.2011. Pro odhad hodnoty je použita výnosová metoda diskontovaných peněžních toků ve variantě DCF entity. V úvodu jsou definovány motivy a použitý přístup k ocenění. Předmětem teoreticko-metodologické části jsou základní pojmy a postupy, jejichž znalost je nezbytná k volbě vhodné metody ocenění a následnému odhadu hodnoty společnosti. Praktická část se zabývá strategickou a finanční analýzou společnosti, tvorbou finančního plánu a odhadem hodnoty podniku. V závěru jsou shrnuty hlavní poznatky dílčích částí diplomové práce. Výsledná zjištění potvrzují dobrou finanční kondici společnosti, jejíž hodnota byla výnosovou metodou odhadnuta na 2 739 663 tis. Kč.