Ocenění pivovaru - Jandík, Jan; Kislingerová, Eva, 1950-; Synek, Miloslav, 1935-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cílem předkládané diplomové práce je odhad tržní hodnoty vlastního kapitálu společnosti PIVOVAR SVIJANY, a.s. k datu 31.12.2011. Pro odhad hodnoty je použita výnosová metoda diskontovaných peněžních toků ve variantě DCF entity. V úvodu jsou definovány motivy a použitý přístup k ocenění. Předmětem teoreticko-metodologické části jsou základní pojmy a postupy, jejichž znalost je nezbytná k volbě vhodné metody ocenění a následnému odhadu hodnoty společnosti. Praktická část se zabývá strategickou a finanční analýzou společnosti, tvorbou finančního plánu a odhadem hodnoty podniku. V závěru jsou shrnuty hlavní poznatky dílčích částí diplomové práce. Výsledná zjištění potvrzují dobrou finanční kondici společnosti, jejíž hodnota byla výnosovou metodou odhadnuta na 2 739 663 tis. Kč.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses