Použití alternativních monetárních systémů v kultuře - Vargolskaya, Virdzhiniya (2013)
Táto práce je pokusem prozkoumat možnost aplikace alternativních monetárních systémů ve sféře kultury. V teoretické části jsou zkoumány historické a současné podoby systémů a jejich teoretická východiska a koncepční rámec. Přes následně provedenou analýzu projektu časové banky pro kulturní komunitu byly určeny základní faktory a specifika pro implementaci v kultuře.