Stanovení hodnoty společnosti SIKO KOUPELNY a.s. - Tahotná, Tatiana (2012)
Cílem této diplomové práce je stanovení hodnoty spolecnosti SIKO KOUPELNY a.s. k 30. 11. 2012 pro externího investora. V první cásti práce se venuji teoretickým východiskum pro ocenování podniku. V druhé cásti stanovuji jeho hodnotu podniku. Prostrednictvím strategické analýzy nejprve vyhodnocuji postavení podniku na trhu a jeho vnitrní a vnejší potenciál. Dále pomocí financní analýzy posuzuji financní zdraví podniku. Na základe výsledku analýz sestavuji financní plán podniku, abych mohla zhodnotit jeho budoucí vývoj, a vyberu metodu ocenení. Na záver diplomové práce stanovuji hodnotu podniku pomocí metody diskontovaného penežního toku.