Stanovení hodnoty společnosti SIKO KOUPELNY a.s. - Tahotná, Tatiana; Scholleová, Hana, 1964-; Mackenzie, Iveta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cílem této diplomové práce je stanovení hodnoty spolecnosti SIKO KOUPELNY a.s. k 30. 11. 2012 pro externího investora. V první cásti práce se venuji teoretickým východiskum pro ocenování podniku. V druhé cásti stanovuji jeho hodnotu podniku. Prostrednictvím strategické analýzy nejprve vyhodnocuji postavení podniku na trhu a jeho vnitrní a vnejší potenciál. Dále pomocí financní analýzy posuzuji financní zdraví podniku. Na základe výsledku analýz sestavuji financní plán podniku, abych mohla zhodnotit jeho budoucí vývoj, a vyberu metodu ocenení. Na záver diplomové práce stanovuji hodnotu podniku pomocí metody diskontovaného penežního toku.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses