Spor o vybrané aspekty globalizace - Schilla, Filip (2011)
Tato práce se zabývá otázkou, zdali se shodují protržní ekonomové (reprezentováni autorem této práce) v pohledu na vybrané aspekty globalizace s předním americkým ekonomem Josephem Stiglitzem. Vybrány jsou ty aspekty globalizace, kterým se Joseph Stiglitz věnuje ve své knize Making Globalization Work. Autor této práce po aplikaci ekonomické teorie u těchto vybraných aspektů a po následném porovnání závěrů zjišťuje, že dochází ke zcela odlišným závěrům než Joseph Stiglitz. Neshody mezi autorem práce a Josephem Stiglitzem vychází především z odlišných preferencí v oblasti ekonomických teorií.