Spor o vybrané aspekty globalizace - Schilla, Filip; Lipka, David; Petrášek, František, 1934-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Tato práce se zabývá otázkou, zdali se shodují protržní ekonomové (reprezentováni autorem této práce) v pohledu na vybrané aspekty globalizace s předním americkým ekonomem Josephem Stiglitzem. Vybrány jsou ty aspekty globalizace, kterým se Joseph Stiglitz věnuje ve své knize Making Globalization Work. Autor této práce po aplikaci ekonomické teorie u těchto vybraných aspektů a po následném porovnání závěrů zjišťuje, že dochází ke zcela odlišným závěrům než Joseph Stiglitz. Neshody mezi autorem práce a Josephem Stiglitzem vychází především z odlišných preferencí v oblasti ekonomických teorií.
Vedoucí práce: David Lipka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses