Analýza systému podnikového vzdělávání - Reichl, Michal (2012)
Diplomová práce se zabývá systémem podnikového vzdělávání. Cílem této práce je charakterizovat systém vzdělávání ve společnosti ŠKODA PRAHA Invest s.r.o. a na základě teoretických znalostí navrhnout jeho možná zlepšení. Dílčím cílem, stanoveným po konzultacích s personálním oddělením společnosti, je navrhnout zlepšení současného systému odborného vzdělávání zaměstnanců. K tomuto bylo použito dotazníku pro zaměstnance společnosti. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou shrnuty poznatky týkající se systému podnikového vzdělávání a všech jeho částí - analýzy potřeb vzdělávání, plánování vzdělávání, realizace vzdělávacích aktivit a hodnocení vzdělávání. Praktická část se věnuje samotné analýze systému vzdělávání ve společnosti ŠKODA PRAHA Invest s.r.o. a vyhodnocení dotazníku na odborné vzdělávání. Na závěr následují doporučení ke zlepšení systému vzdělávání a systému odborného vzdělávání.