Využití logiky v bezpečnosti IT - Švarný, Petr; Řepa, Václav, 1958-; Mařík, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Tato práce studuje užití dynamických epistemických logik pro zachování důvěrnosti informací. Základem je syntéza tří přístupů: bezpečnostních logiky A. Hommersoma, hodnověrnostní rámce a komunikační logiky A. Baltaga a S. Smets a studie tzv. Ruského karetního problému. V návaznosti na toto je prezentován také praktický model vytvořený v prostředí NetLogo pro ilustraci funkčnosti základních myšlenek.
Vedoucí práce: Václav Řepa
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: kognitivní informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses